Servicii Funerare Complete NonStop Brasov

Informatii utile

Servicii Funerare Complete Brasov

Pentru eliberarea certificatului de deces, a adeverintei de inhumare, a autorizatiei de depunere la capela, va sunt necesare urmatoarele:
• Certificat medical costatator al decesului intocmit si semnat de medicul care a facut constatarea;
• Dovada eliberata de politie sau parchet din care sa rezulte ca au fost sesizate (in cazul sinuciderii, accident, alte cauze violente sau cadavrul gasit daca este cazul). In mod obligatoriu in aceste cazuri pe constatatorul de deces se impune viza Procuraturii.
• Actul de identitate, livretul militar sau adeverinta de recrutare, dupa caz, pentru persoanele supuse obligatiilor militare pana la 60 ani; Certificatul de nastere al persoanei decedate; Actul de identitate al declarantului; Certificatul de imbalsamare; Certificatul de deces (se obtine in baza actelor mentionate, de la starea civila sau primaria localitatii in raza careia a survenit decesul).

MEDICUL CONSTATATOR DE DECES

In momentul in care a intervenit un eveniment nefericit in viata dumneavoastra, respectiv decesul unei rude, unei persoane dragi, unui prieten sau cunostinta primul pas care trebuie facut este constatarea decesului de catre un medic care dupa examinarea corpului neinsufletit si constarea cauzei decesului elibereaza un document ce poarta numele de “CERTIFICAT CONSTATATOR AL DECESULUI”. Medicul care face acest lucru poate fi medicul de familie, sau orice alt medic competent pe care vi-l punem la dispozitie – medicii care opereaza pe salvarea ce apartine de Ministerul Sanatatii sau cei care opereaza pe salvarile SMURD elibereaza certificatele constatatoare doar in zilele de week-end. Daca decesul a avut loc din cauze violente constatarea decesului se va face de catre o echipa operativa de la Institutul Medico-Legal.
In cazul in care decesul survine in weekend sau noaptea, iar eliberarea certificatului de constatare al decesului de catre medicul de familie nu este posibila, va punem la dispozitie un medic constatator autorizat ce se va, deplasa la domiciliu contra cost, pretul fiind de 130 lei.


IMBALSAMAREA

Va oferim posibilitatea de imbalsamare, efectuata de personal medical specializat (autopsier) si cu substante medicale permise, personal de care dispunem. Imbalsamarea este o metoda artificiala de conservare si de impiedicare a intrarii intr-o stare fizica neplacuta a corpului neinsufletit. Imbalsamarea efectuata cat mai repede dupa survenirea decesului poate oferi celor indoliati posibilitatea de a fi cat mai mult timp alaturi de persoana pierduta. Pentru depunerea corpului neinsufletit la capela, imbalasamarea devine obligatorie. Va oferim acest serviciu gratuit daca este inclus intr-unul din pachetele noastre sau individual la pret de 150,00 lei.

CUM PROCEDATI IN CAZUL UNUI DECES IN FAMILIE

  • Contactati firmele de servicii funerare care va sunt cunoscute sau care va sunt recomandate de catre persoane de incredere;
  • Nu acceptati nicio oferta decat in momentul in care primiti un raspuns concret la orice intrebare adresata persoanei care reprezintă firma de servicii funerare;
  • Transportul cu masina funerara se efectueaza de la locul unde se afla decedatul (spital, morga, acasa…) pana la cimitir. In cazul in care transportul nu se efectueaza cu masina funerara (masina speciala), costul transportului trebuie să fie mai mic;
  • Interesati-va daca firma de servicii funerare are masina funerara proprie sau foloseste o masina funerara subinchiriata. Lucrul acesta nu va face decat sa ridice costurile serviciilor furnizate;

TOALETAREA SI COSMETIZAREA

Corpul neinsufletit trebuie pregatit dupa datini si obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Aceasta presupune, spalarea, imbracarea cu hai noi sau curate, daca este cazul barbieritul, coafatul, fardatul. Dupa incheierea acestui procedeu, corpul se aseaza in sicriu cu fata catre rasarit.
Echipa noastra experimentata va poate ajuta. Aceste servicii sunt incluse in pachetele noastre, sau individual la pret de 100,00 lei.


PERSONAL MANIPULARE SICRIU

In situatia in care, familia indurerata doreste o echipa specializata pentru manipularea sicriului, va putem pune la dispozitie o astfel de echipa. Poate face serviciul de urcare/coborare a sicriului pe trepte indiferent de locatie si etaj, manipularea sicriului la capela/biserica pana in momentul preluarii de catre gropari. Acest serviciu este inclusa in pachetele noastre GRATUIT, sau contra cost la cumpararea unui sicriu care nu este inclus intr-un pachet oferit.